UA-143441409-1

De biografie als medicijn?

Door Susanne Kruys,

‘Het kwijt zijn van de connectie met onszelf en de wereld om ons heen heeft alles te maken met het wezen van de depressie’, aldus Bert van den Bergh gisteren in Trouw. Hij spreekt van ‘Een existentieel isolement’. ‘De afstemming met anderen is zwaar verstoord’. Zijn centrale stelling is dat het juist om deze ‘elementaire binding’ gaat: dat we ons verbonden weten met anderen, met onze werkplek, ons huis en onze materiele spullen.

Lees het gehele artikel

Wat is jouw drive in je werk?

Door Susanne Kruys,

Ik kreeg van een cursist van ons de volgende link door: https://youtu.be/u6XAPnuFjJc , ‘Drive, the surprising truth about what motivates us’, van Daniel H. Pink. Een interessante animatie uit 2010, maar nog steeds erg actueel, over onze diepere drijfveren in werk.

Lees het gehele artikel

werkhand met vlinder

Zinvol werk

Door Wouter Zuurbier,

Werk was vroeger vooral de noodzaak om te kunnen leven. Hiermee was werk direct verbonden met de zin van het leven, namelijk over-leven . Bij geen werk geen inkomsten en daardoor geen eten en onderdak. Maar langzamerhand ging men door werk meer verdienen dan nodig was om te kunnen overleven. Werk schepte hierdoor door de mogelijkheid om dingen aan te schaffen en dingen te doen die zin geven. Daarmee start de zoektocht naar wat geeft mij betekenis?

Lees het gehele artikel