UA-143441409-1

Accreditatie opleiding

Als professional in jouw werkveld voer je regelmatig gesprekken met werknemers, cliënten of patiënten. Steeds vaker gaat het daarin over existentiële vragen, zin- en betekenisgeving en identiteit. De sleutel hiertoe is het levensverhaal, de biografie. Hoe kun jij in de ontmoeting ruimte bieden voor het levensverhaal en hierin de héle mens laten verschijnen? Kortom, hoe kun je iemand op zijn levenspad zetten?

De opleiding

De opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ biedt je een inspirerende werkwijze waarmee je leert te werken met de mens en zijn levensverhaal op vier dimensies. Inzicht in de fysieke, sociale, psychische en spirituele gebieden, maakt mensen bewust wie zij zijn en wat zij nodig hebben. Zelfzorg op alle dimensies van het bestaan. 

We zoeken het vaak buiten onszelf maar alles wat wij nodig hebben is in onszelf te vinden. We beschikken allemaal over een zelfhelend vermogen en een eigen ‘medicijn’. De kunst is hoe je je eigen medicijn bewust wordt en gaat inzetten. Je ontdekt waar je persoonlijke kracht en zingeving liggen om dit eerst voor jezelf en vervolgens in de wereld te gebruiken. Wat zit er in jouw medicijn kistje?

In de accreditatie opleiding ‘de Biografie als Medicijn’ krijg je alle tools in handen om deze wijze van werken te implementeren in jouw vakgebied. Je wordt hiermee Square of Life Practioner. Je krijgt toegang tot de Square of Life Academy, een online omgeving waar je inspiratie opdoet met verdiepende informatie en werkvormen. Daarnaast volg je de jaarlijkse nascholingsdag. Geaccrediteerde Square of Life Practioners kunnen zich verder kwalificeren met vervolgopleidingen.

De opleiding begint met jouw persoonlijke vraag die we in het intakegesprek helder maken. Daarna volg je in een kleine groep de opleidingsdagen. Het eindgesprek wordt enkele weken na afloop van de opleiding ingepland. Centraal hierin staat het herijken van de vraag waarmee je de opleiding en je eigen ontwikkeling, samenbrengt. Zo lopen we een stukje met je mee op jouw pad.

Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding gaan we ervan uit dat je over relevante expertise en ervaring beschikt.

Wat kun je na de opleiding?

De geaccrediteerde Square of Life Practioner is in staat om:

 • Het Square of Life Intake Profiel toe te passen
 • Een probleem om te vormen tot een werkzame vraag
 • De relatie op een nieuwe manier vorm te geven door verdiept luisteren en vragen stellen
 • Te werken met het levensverhaal op vier dimensies
 • Zin- en betekenisgeving concreet te maken

De opleiding in het kort

 • Individueel intake- en eindgesprek
 • Eén avond en vier dagen (3+1)
 • Theorie, gespreksvoering, ervaringsgerichte oefeningen, filmbeelden, schrijfoefeningen, creatieve werkvormen
 • Toegang tot de Square of Life Academy
 • Square of Life Intake Profiel
 • Boek ‘de Biografie als Medicijn’ en de bijbehorende ‘Handleiding’.
 • Max. 12 ervaren professionals uit diverse werkvelden. Twee opleiders
 • Data opleiding 2020:


  15 januari 19.00 - 21.30 uur, 16,17,18 januari en 26 maart 09.00 - 17.30 uur
  vol


  18 maart 19.00 - 21.30 uur, 19, 20, 21 maart en 29 mei 09.00 - 17.30 uur
  nog plaatsen beschikbaar

  30 september 19.00 - 21.30 uur, 1, 2, 3 oktober en vrijdag 27 november 09.00 - 17.30 uur
opleiding werken met het levensverhaal

De cursus Time to Reboot is het startpunt van een nieuwe fase in je leven. Als je niet goed weet waar je naar op zoek bent of wat er beter kan, deze cursus gaat je helpen de volgende stap te zetten. In korte tijd heb je helder op je netvlies waar je heen wilt. Ik heb handvatten gekregen voor de fase waarin ik nu zit; keuzes die ik wil maken en een slinger geven aan m'n leven: werk, liefde, waar de uitdaging ook zit

Frederiek, 32 jaar, HR manager,

Meer leren over storytellen? Wij volgden een workshop biografische storytelling bij Susanne Kruys en Sandra Maks. Zij helpen je in workshops en cursussen een persoonlijk verhaal te vertellen. Wij kwamen binnen 2,5 uur in een paar simpele stappen tot een mooi verhaal met een persoonlijk touch en een boodschap!

De Verhalenmakers, Haarlem

We vertrokken vanuit een vraag ipv een probleem, dat was verfrissend. Ik kreeg inzicht op patronen in mijn leven en hoe die zijn ontstaan.Ik kreeg ook zicht op mijn daadkracht en creatieve vermogen. Daarmee ontdekte ik waar ik in moet investeren wanneer ik werkelijk dichtbij mezelf wil blijven. Dit coachingstraject heeft me overzicht, rust, vertrouwen en hoop voor de toekomst gegeven.

Sanna, 37 jaar, begeleider met ervaringsdeskundigheid

Doordat ik mij kwetsbaar opstelde, leerde ik mijzelf beter kennen. Zo heb ik ontdekt dat ik rust moet nemen bij het maken van beslissingen. Hoe ik tijd moet nemen in het algemeen. Zo kan ik tot weloverwogen keuzes komen wat helpt mijn leven te leven zoals ik ben.

Sjoerd, 35 jaar, manager

Time to Reboot is echt een aanrader voor de dertiger!
Ik heb het vooral ervaren als een ontdekkingsreis langs mijzelf. Ik ben tot de kern gekomen van wat ik eerst niet onder worden kon brengen en onderweg ben ik allerlei inzichten tegen  gekomen die mij zullen verder gaan helpen. Sandra en Susanne zijn geweldige facilitators en weten een omgeving te creëeren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat waarin je met jezelf aan de slag gaat ondersteund door de anderen.

Caren, 38 jaar, transition manager

Onder leiding van Susanne Kruys stapte ik in een traject waarin zij mij begeleidde in het benoemen van mijn biografie. We spraken over waarden, over de diverse stadia in de levensloop. De manier waarop Susanne mij heeft begeleid zal ik nooit vergeten. Susanne bezigt de perfecte mix van luisteren en vragen stellen, ruimte geven maar ook op het juiste moment doorpakken tot de kern. Ik ben zelf coach, maar werd gecoacht door een coach eerste klas.“In je biografie verschijn je in wie je bent” vertelde Susanne mij. Beter kan ik het niet verwoorden. Je eigen biografie doorlopen is van tijd tot tijd confronterend, veiligheid is daarin zeer belangrijk. Door die veiligheid kwam ik op het benoemen uit van die elementen die mijn levensloop samenhang geven. Ik gun iedereen een beetje ‘Susanne’.  

Pieter, 61 jaar, Acceptance & Commitment Therapeut/Brene Brown Brave Leader BLI/MA

Het in kaart brengen van mijn levensloop en de gerichte gesprekken hierover met Sandra hebben mij niet alleen inzichten verschaft over de patronen die karakteristiek zijn voor de manier waarop ik het leven tegemoet treed, maar hebben ook daadwerkelijk geholpen om een nieuwe richting aan mijn leven te geven. Heel bijzonder: de patronen die ik onderzoek blijken zich tijdens dit onderzoek tegelijkertijd voor te doen in de praktijk. Ik voel me een herboren mens na deze gesprekken.

Kees, 67 jaar, ingenieur

Susanne, wat was het fijn om dit traject met jou samen te doen!
Door jouw subtiele afstemming op mijn levensgeschiedenis en de zeer verhelderende vragen, kreeg ik meer en meer zicht op de rode draden van mijn leven en werd duidelijk welke koers er echt bij mij past.
Al met al een zeer waardevolle ervaring, dank dank!

Lien, 66 jaar, coach

Het biografisch traject met Susanne heeft me inzicht gegeven in waar ik vandaan kom en hoe dat mij heeft gevormd. Dat heeft mij geholpen om een hoofdstuk in mijn leven af te sluiten, om mijn eigen regie te versterken en mijn eigen koers en keuzes te omarmen. 

Imke, 45 jaar, filosoof en organisatieontwikkelaar

Neem contact met ons op

Square of Life biedt cursussen en coaching voor persoonlijke- en organisatie ontwikkeling. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

We zijn gehuisvest in ons eigen Pakhuis aan de Boslaan 42, een oase van rust en ruimte in het centrum van Bloemendaal. Goed bereikbaar met de trein of met de auto.