UA-143441409-1

aanbod

In ons aanbod vind je verschillende mogelijkheden: de opleiding, individuele trajecten en cursussen. In overleg wordt duidelijk welke werkwijze het meest geschikt is en natuurlijk leveren wij ook maatwerk. Centraal staat altijd het ontwikkelingsgericht werken met de biografie van een persoon, team of organisatie. 

Opleiding en coaching voor professionals die concreet willen werken met zingeving in leven en werk

opleiding de biografie als medicijn

De Biografie als medicijn

Accreditatie opleiding

Ben je op zoek naar een eigentijdse en concrete manier om de mens centraal zetten in je werk? Leer te werken met het levensverhaal in vier dimensies! In 2020 starten we met de accreditatie opleiding voor ervaren professionals uit diverse werkvelden.

lees verder

De biografie als medicijn

De biografie als medicijn

Interactieve lezing

Susanne Kruys schreef 'De biografie als medicijn, de zin van levensverhalen in de zorg'. In dit boek laat zij zien dat er naast een uiterlijk verhaal, een innerlijk verhaal is waarmee je je eigen antwoorden en zingeving op het spoor kunt komen.

lees verder

Tijd voor een reboot!

Cursus

Je bent in de dertig, is het leven wat je ervan verwachtte? Of wordt er in deze periode veel van je gevraagd, voel je de druk om te presteren en kom je nauwelijks toe aan jezelf? Voor professionals die wakker willen worden tussen droom en werkelijkheid.

lees verder

Perspectieven op jezelf

Individueel traject

Je bent ergens tegen aan gelopen, je zit vast en vraagt je af wat je volgende stap wordt. In dit basis coachingstraject helpen we je ordening te brengen in je levensverhalen op vier dimensies. In korte tijd krijg je inzicht in wie je bent en wat je op dit moment te doen staat.

lees verder

Life map traject

Je leven in kaart

Individueel traject

Je loopt steeds tegen hetzelfde aan en wilt ontdekken waar het over gaat. In dit coachingstraject breng je je biografie in kaart aan de hand van de levensfasen. Je komt persoonlijke thema's op het spoor, leert jezelf beter te begrijpen en word je bewust welk nieuw pad je kunt bewandelen.

lees verder

Stappen in je werk

Individueel traject

Het is tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan. Twee mogelijkheden: je gaat ander werk doen of je gaat je werk anders doen. Past het werk dat je doet nog in je carrière? Wil je doorgaan in deze richting? Of is het tijd het roer om te gooien. Dit traject helpt je hoe dan ook een nieuwe sprong te maken.

lees verder

De cursus Time to Reboot is het startpunt van een nieuwe fase in je leven. Als je niet goed weet waar je naar op zoek bent of wat er beter kan, deze cursus gaat je helpen de volgende stap te zetten. In korte tijd heb je helder op je netvlies waar je heen wilt. Ik heb handvatten gekregen voor de fase waarin ik nu zit; keuzes die ik wil maken en een slinger geven aan m'n leven: werk, liefde, waar de uitdaging ook zit

Frederiek, 32 jaar, HR manager,

Meer leren over storytellen? Wij volgden een workshop biografische storytelling bij Susanne Kruys en Sandra Maks. Zij helpen je in workshops en cursussen een persoonlijk verhaal te vertellen. Wij kwamen binnen 2,5 uur in een paar simpele stappen tot een mooi verhaal met een persoonlijk touch en een boodschap!

De Verhalenmakers, Haarlem

We vertrokken vanuit een vraag ipv een probleem, dat was verfrissend. Ik kreeg inzicht op patronen in mijn leven en hoe die zijn ontstaan.Ik kreeg ook zicht op mijn daadkracht en creatieve vermogen. Daarmee ontdekte ik waar ik in moet investeren wanneer ik werkelijk dichtbij mezelf wil blijven. Dit coachingstraject heeft me overzicht, rust, vertrouwen en hoop voor de toekomst gegeven.

Sanna, 37 jaar, begeleider met ervaringsdeskundigheid

Doordat ik mij kwetsbaar opstelde, leerde ik mijzelf beter kennen. Zo heb ik ontdekt dat ik rust moet nemen bij het maken van beslissingen. Hoe ik tijd moet nemen in het algemeen. Zo kan ik tot weloverwogen keuzes komen wat helpt mijn leven te leven zoals ik ben.

Sjoerd, 35 jaar, manager

Time to Reboot is echt een aanrader voor de dertiger!
Ik heb het vooral ervaren als een ontdekkingsreis langs mijzelf. Ik ben tot de kern gekomen van wat ik eerst niet onder worden kon brengen en onderweg ben ik allerlei inzichten tegen  gekomen die mij zullen verder gaan helpen. Sandra en Susanne zijn geweldige facilitators en weten een omgeving te creëeren waardoor een hele bijzondere dynamiek ontstaat waarin je met jezelf aan de slag gaat ondersteund door de anderen.

Caren, 38 jaar, transition manager

Onder leiding van Susanne Kruys stapte ik in een traject waarin zij mij begeleidde in het benoemen van mijn biografie. We spraken over waarden, over de diverse stadia in de levensloop. De manier waarop Susanne mij heeft begeleid zal ik nooit vergeten. Susanne bezigt de perfecte mix van luisteren en vragen stellen, ruimte geven maar ook op het juiste moment doorpakken tot de kern. Ik ben zelf coach, maar werd gecoacht door een coach eerste klas.“In je biografie verschijn je in wie je bent” vertelde Susanne mij. Beter kan ik het niet verwoorden. Je eigen biografie doorlopen is van tijd tot tijd confronterend, veiligheid is daarin zeer belangrijk. Door die veiligheid kwam ik op het benoemen uit van die elementen die mijn levensloop samenhang geven. Ik gun iedereen een beetje ‘Susanne’.  

Pieter, 61 jaar, Acceptance & Commitment Therapeut/Brene Brown Brave Leader BLI/MA

Het in kaart brengen van mijn levensloop en de gerichte gesprekken hierover met Sandra hebben mij niet alleen inzichten verschaft over de patronen die karakteristiek zijn voor de manier waarop ik het leven tegemoet treed, maar hebben ook daadwerkelijk geholpen om een nieuwe richting aan mijn leven te geven. Heel bijzonder: de patronen die ik onderzoek blijken zich tijdens dit onderzoek tegelijkertijd voor te doen in de praktijk. Ik voel me een herboren mens na deze gesprekken.

Kees, 67 jaar, ingenieur

Susanne, wat was het fijn om dit traject met jou samen te doen!
Door jouw subtiele afstemming op mijn levensgeschiedenis en de zeer verhelderende vragen, kreeg ik meer en meer zicht op de rode draden van mijn leven en werd duidelijk welke koers er echt bij mij past.
Al met al een zeer waardevolle ervaring, dank dank!

Lien, 66 jaar, coach

Het biografisch traject met Susanne heeft me inzicht gegeven in waar ik vandaan kom en hoe dat mij heeft gevormd. Dat heeft mij geholpen om een hoofdstuk in mijn leven af te sluiten, om mijn eigen regie te versterken en mijn eigen koers en keuzes te omarmen. 

Imke, 45 jaar, filosoof en organisatieontwikkelaar